Rodbehandling mod betændelse i tandnerverne

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden går igennem til nerven. Så trænger bakterierne ind og giver betændelse. En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger tæt på nerven eller tanden bliver udsat for et slag. Betændelse i nerven vil ofte give tandpine i varierende grad, da smerte opfattes forskelligt fra person til person.

Hvordan foregår en rodbehandling?

Rodbehandlingen starter med at lægge bedøvelse, derefter bores et hul ned igennem tanden til nervekammeret. Alt afhængig af hvilken tand, der skal rodbehandles, udrenses 1 til 5 kanaler. Kanalerne udrenses med en steril engangsfil. Alle kanaler skylles grundigt med desinficerede væsker og rodfyldes med et plastisk materiale. Undervejs tages der røntgenbilleder for at checke resultatet. Der kan undervejs i forløbet være uro/lette smerter i tanden. Til sidst skal tanden forsynes med en stift og en plastfyldning, som dækker hele tyggefladen.

Ny forskning viser, at det er vigtigt at få en krone på tanden 3 mdr efter rodbehandlingen for at sikre tandens overlevelse. Tanden mister cirka 50 % af sin styrke ved en rodbehandling.

Hos Tandlægerne Sveistrup & Cederbek bruger vi lupbriller også til rodbehandling og benytter os af de nyeste rodbehandlingsmetoder med engangsfile og en computer, der styrer udrensningen.​​

Bestil tid til en rodbehandling

Har du brug for en rodbehandling, er du altid velkommen til at bestille en tid og besøge os her i Viborg. Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Tandlægerne Sveistrup & Cederbek.

Træf os på telefon kontaktformular.

Kontakt os med dine spørgsmål​

Har du brug for råd og vejledning omkring tandpleje og forebyggelse, så kontakt os.

Tandlægerne Sveistrup & Cederbek

​​Li. Sct. Mikkelsgade 4 st, 8800 Viborg

Rutevejledning i Google Maps

​Telefon: 8662 0029

E-mail: info@klinikhusetviborg.dk​​

CVR: 61748911

Nyheder fra klinikken​

​Var dit indkald havnet i dit spamfilter? Så skal du blot tilføje info@klinikhusetviborg.dk​ til din adressebog, så kommer den næste gang direkte i din indbakke.

Åbningstider

Mandag:

08.00 - 17.00

Tirsdag:

08.00 - 16.30

Onsdag:

08.00 - 15.00

Torsdag:

08.00 - 14.30

Fredag:

08.00 - 14.00